İZMİR / KİRAZ - Çayağzı Ortaokulu

yok
Çayağzı Köyü Merkez No 78/1 35890 Kiraz/İZMİR
Vizyon
Okulumuzu eğitim, bilim ve kültür merkezi haline getirerek Kiraz’ın en nitelikli eğitim kurumlarından biri olmasını sağlamak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin hedefleri doğrultusunda eğitim öğretim hizmetlerini etkin, verimli ve kaliteli şekilde yürüterek toplumsal ve kültürel yönden gelişmiş, ilgi ve yeteneklerinin farkında, kendine güvenen, yaratıcı ve farklı düşünebilen bu sayede bilgiyi üretip aynı zamanda onu doğru kullanabilen; çevresine saygılı, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi, özgür, değişim ve gelişime açık; Atatürk ilkele ve inkılaplarına bağlı, laik ve demokratik toplum düzenini benimsemiş bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Katı yakıtlı Kalorifer
Ulaşım
Okulumuz, ilçemizden geçen Alaşehir yolu üzerindedir. Her türlü kara yolu taşıtı ile ulaşım yapılabilir. Okulumuz Kiraz merkeze 11 km uzaklıktadır. Öğretmenlerimizin çoğu ilçe merkezinde ikamet etmekte olup; tutulan servisle ya da kendi özel araçlarıyla okula ulaşım sağlamaktadırlar.
Servis Bilgisi
2023-2024 eğitim-öğretim yılında 22 adet öğrenci sevisi ile taşıma yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Köy, yeryüzü şekilleri açısından farklılıklar göstermektedir. Köyde dağlık alanların yanı sıra verimli düz arazilerin bulunduğu görülmektedir. Köyün dağlık alanlarında hayvancılık yapılmaktadır. Dağlık kesimlerde az da olsa kestane ve ceviz ağacı yetiştirilmektedir. Köyün düz alanlarında buğday, mısır ve turşuluk biber ekimi yapılmaktadır. Köyün nüfusu 2200’dür. Çayağzı Köyü´nde sağlık evi mevcut olup, ihtiyaç sahiplerine hizmet vermektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Çayağzı Köyü İzmir’in Kiraz İlçesine bağlı bir köydür. Köyün ilçe merkezine uzaklığı 11 km., il merkezine uzaklığı ise 153 km.´dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı:1 A.S.M.Lisesi,3 Anadolu Lisesi,6 A.İ.H.L.,2 Kız M.L.,1 Tic.M.L.,1 Tur.M.L.,1 Bursluluk kazana öğrencimiz vardır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı:1 A.S.M.L.,6 Anadolu Lisesi,2 A.İ.H.L.,1 Tek.End.M.L ve 1 bursluluk kazanan öğrencimiz vardır. Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretm yılında dönüştürülerek Çayağzı İlkokulu ile aynı binada hizmet vermektedir. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı 1 Anadolu Öğretmen lisesi,7 Anadolu Lisesi,1 bursluluk 2022-2023 yılında 34 öğrenci 8.sınıftan mezun olmuştur. 1 öğrencimiz Ödemiş Fen Lisesi ,1 öğrenci Ödemiş Ticaret Odası proje Okulu ve 1 Öğrenci Ödemiş Aydınoğlu Mehmet Bey AİMHL.lisesine sınavla yerleşmiştir.
Güreş ve Futbol alanlarında Spor Liselerine 2 öğrenci kazandırıldı.
Proje Çalışmaları
Okulumuz 2018 yılında TÜBİTAK 4006´ya katıldı.2020 yılı TÜBİTAK 4006 Projeleri kabul edildi Pandemi dolayısıyla proje sergilenemedi.2022 yılında İzmir İl Mem.tarafından yürütülen Geleceğin Yazarları projesine katılarak İzmir´de proje sergilendi. 2022-2023 yılında TÜBİTAK başvurusu yapıldı sonuç beklenmektedir. Okulumuz Okulum Temiz ve Sıfıt Atık belge sahibidir.
Diğer Hususlar
8+1 Bilgisayarlı Z Kütüphane bulunmaktadır.Dersliklerde 9 adet akıllı tahta mevcut olup altyapı kurulumu devam etmektedir. Hizmet puanı 14 dür.